Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος στο Ναό μας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου που από το πρωί συνέρρεαν με ευλάβεια, άλλοι για να ακουμπήσουν τον πόνο τους, άλλοι το πρόβλημά τους και άλλοι για να ψελλίσουν ένα ευχαριστώ στην Αγία για την βοήθειά Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος στον λόγο του εξήρε το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας και ιδιαίτερα το μαρτύριό Της, όπου οδηγήθηκε σ΄αυτό από τον ίδιο τον πατέρα Της. Και συνεχίζοντας τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι άραγε τί είναι για μας ο Χριστός.

Όπως ακριβώς και ο Ίδιος ο Κύριός μας είχε ρωτήσει τους μαθητές Του “τίνα λέγουσιν οι άνθρωποι είναι τον υιόν του ανθρώπου” και ο Πέτρος απάντησε “Συ είσαι ο Υιός του Θεού ο Χριστός, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου”.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που έλαβε ο πιστός λαός της Δάφνης με την παρουσία του, εξήρε το πολυσχιδές έργο του και ευχήθηκε μακροημέρευση και κατ΄άμφω υγείαν.

Τέλος παρατέθηκε εορταστικό δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης “Καταφυγή” με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από τους νέους του Ναού.

Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης Ο Ιερισσού Θεόκλητος στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.