Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις του σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο, ως και τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη κατά σειρά το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλάτιστας, αφού προηγουμένως συνεννοήθηκε με τον Διευθυντή των Σχολείων κ. Νικόλαο Παπαφιλίππου, Μαθηματικό και τους Συλλόγους των Καθηγητών τους.

Πατρική, όντως συγκινητική και παιδαγωγική, θα λέγαμε, η εικόνα ο Επίσκοπος να απευθύνεται στα παιδιά του κατά κυριολεξία. Η όλη ατμόσφαιρα πρόδιδε τη χαρά των Καθηγητών και Καθηγητριών, την απόλαυση του γεγονότος, ίσως και την έκπληξη των μαθητριών και μαθητών και κυρίως τη δροσιά των στιγμών του Ποιμένος και του Ποιμνίου του στην καλύτερή του έκφραση, τη νιότη!

Ο Επίσκοπός μας θεώρησε καλό να προβληματίσει με τον λόγο του τους μαθητές, αναφερόμενος στα όντως προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, υπαρξιακά, κοινωνικά, μεταφυσικά και υλικά. Και το αποτέλεσμα, θέλουμε να πιστεύουμε, έφερε και θα φέρει τον αμητό, την καρποφορία που ο Κύριος υποσχέθηκε σ’ όσους απέστειλε να μεταφέρουν το Θεανθρώπινο μήνυμά Του στα παιδιά Του!

Θαυμάσια υπήρξε και η συζήτηση με τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές των μαθητών, που όντως αναλώνουν τον εαυτό τους, προσφέροντας πολύ περισσότερα απ’ όσα το καθήκον τους επιτάσσει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.