Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τους αγώνες δρόμου «I run Myrtos 2022» προς τιμή του προκατόχου του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου.

Το εσπέρας του Σαββάτου 30 Ιουλίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου κ. Μιχαήλ Παπαγεωργίου τέλεσε στην πλατεία της όμορφης παραθαλάσσιας Τοπικής Κοινότητας δέηση για την έναρξη των λαϊκών αγώνων δρόμου με την επωνυμία «I run Myrtos 2022», που έχει θεσπιστεί προς τιμήν και μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Τους αγώνες, που περιλάμβαναν τον Δρόμο 12.200 μέτρων, τον Δρόμο 5.000 μέτρων και τον Παιδικό 750 μέτρων, οργάνωσαν και προκήρυξαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου « Ο Σαραντάπηγος» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας. Στο φετεινό «I run Myrtos», σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών αθλητών από όλη την Κρήτη, αλλά και από την Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης. κ. Κύριλλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και ευχαρίστησε τους Προέδρους των διοργανωτών Συλλόγων κ.κ. Μιχάλη Παπαγεωργίου και Νίκο Τζωρτζάκη αντίστοιχα για την τιμητική πρόσκληση και την άριστη διοργάνωση των αγώνων, αφιερωμένων στον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο, ο οποίος αγαπούσε έμπρακτα τον αθλητισμό και είχε καθιερώσει τους αγώνες «Νεστόρεια» που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη κάθε χρόνο προς τιμή του Αγίου Νέστορα, προστάτου των αθλητών.

Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Την απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές του δρόμου των 12.200 μέτρων έκανε ο Σεβ. κ. Κύριλλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.