Γράφει η Μητρόπολη Κορίνθου

Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Διονύσιος, ξεκίνησαν με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, οι συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Προσκεκλημένος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ανέπτυξε το θέμα: «Ο Επίσκοπος στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο». Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας με τον βαθυνούστατο θεολογικό του λόγο, κατόρθωσε με απλές σκέψεις και παραδείγματα να ομιλήσει για την εκκλησιολογία του Αγίου Κυπριανού Καρχηδόνος, αναλύοντας τον θεσμό της Εκκλησίας, που στην βάση της είναι, η υπό τον Επίσκοπο τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Χρησιμοποιώντας παράλληλα και άλλους Αποστολικούς Πατέρες, όπως τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο και τον Κλήμεντα Ρώμης κατέδειξε ότι το κατεξοχήν έργο του Επισκόπου είναι η Θεία Ευχαριστία και ότι από αυτήν πηγάζει όλη η εξουσία του Επισκόπου όχι μόνον η αγιαστική αλλά και η ποιμαντική και διοικητική.

Παρουσίασε δε, ένα κείμενο του Αγίου Διονυσίου Κορίνθου, στο οποίο αποτυπώνεται το βαθύτερο θεολογικό νόημα, για το οποίο όλα στην Εκκλησία γίνονται με την ευλογία του Επισκόπου, σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται Ευχαριστία χωρίς Επίσκοπο, καθώς και Επίσκοπος χωρίς Ευχαριστία.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο άγιο αδελφό του για την μεστή θεολογικών νοημάτων διδασκαλία του, έκλεισε την εσπερινή αυτή σύναξη τονίζοντας ότι στις μέρες μας το πρόσωπο του Επισκόπου καθίσταται τραγικό, όχι τόσο εκ της μη αναγνωρίσεως του έργου του, όσο εκ των σοβαρών εκκλησιολογικών εκτροπών, όπως από τους φερομένους και αλληλοσπαρασσομένους Παλαιοημερολογίτες ή και «ζηλωτές», οι οποίοι με φανατισμό καταστρατηγούν, αποδομούν και παραπλανούν, την υπό τον κανονικό και νόμιμο Επίσκοπο, λογική ποίμνη του Χριστού.

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας στην Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κορίνθου Ο Γόρτυνος Ιερεμίας στην Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κορίνθου Ο Γόρτυνος Ιερεμίας στην Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κορίνθου Ο Γόρτυνος Ιερεμίας στην Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κορίνθου Ο Γόρτυνος Ιερεμίας στην Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κορίνθου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.