Με την παράκληση των τριών Ιεραρχών και του Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 1η ημέρα των εορτίων.

Στη συνέχεια, ομιλητής σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οἱσπείροντεςἐνδάκρυσινἐνἀγαλλιάσειθεριοῦσιν» (Ψαλμ. 125,5) εντός του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” στους συντελεστές της πανθολογουμένως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «ἈγιοςΠαΐσιος – Από ταΦάρασα στον Ουρανό, στον ισόγειο Ιερό Ναό.

Δείτε αναλυτικά: Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στη σειρά Άγιος Παΐσιος με τιμητικά βραβεία – Οι ηθοποιοί και ο Γέροντας Εφραίμ καταχειροκροτήθηκαν

Η πρώτη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και έψαλεὁ βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.