Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ παρευρέθηκε και ομίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης της φωτοαναστατικής ανατύπωσης των οκτώ τευχών του περιοδικού του Γυμνασίου Λευκονοίκου, «Φωτεινή Πορεία», που έλαβε χώρα στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη.

Στην εκδήλωση ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μετά την πνευματική ομιλία του, τίμησε τους ομιλητές με μία εικόνα της Παναγίας, όπως και τον χορηγό της εκδήλωσης Μιχάλη Ανδρέου, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Mcdonalds, και την κόρη του, κ. Κατερίνα Ανδρέου.

Η “Φωτεινή Πορεία“, αποτελεί μια έκδοση της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2023.

Τους οκτώ τόμους του περιοδικού πρόσφερε η σύζυγος του φιλολόγου από τη Γιαλούσα, Γεώργιου Χατζηγεωργίου, κ. Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, με καταγωγή από το Λευκόνοικο, το 2018, όταν τιμήθηκαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες από τον Γέροντα Εφραίμ.

“Ευγνωμονούμε ως Σύνδεσμος Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου, τον Γέροντα Εφραίμ και τους Επιμελητές της έκδοσης, τους Πανεπιστημιακούς Θεοδόση Πυλαρινό και Κυριάκο Ιωάννου, για την προσφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αγαπημένο μας καθηγητή κ. Γιάννη Λάμπρου.

Εκ μέρους της Προέδρου κ. Καλλιόπης Καμιντζή- Σώζου, και των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον Δρα Κυπριανό Λούη που εκπροσώπησε τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και την οικογένεια του μ. καθηγητή μας, Γεώργιου Χατζηγεωργίου, τη Δήμαρχο Ακανθούς, Ελένη Χατζημιχαήλ, τη Μάρω Εξηντάρη- Μήτσα, την Ειρήνη Παρασκευά- Ροδοσθένους, την Αρετή Κάππα, μεγάλη έκπληξη, τον πιανίστα Μάριο Ιωάννου, τον λαϊκό ποιητή Θεόδωρο Καραγιάννη, την Σόνια Μάρκου- Μορφή.

Ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους και όλες, τους/ τις αποφοίτους του Γυμνασίου Λευκονοίκου αλλά και πολλούς φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους!”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής- Γυμνασίου Λευκονοίκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.