Τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή είχε την χαρά να υποδεχθεί προ ολίγων ημερών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Μετά την συνάντηση ο κ. Συμεών παρουσίασε στον κ. Καλαντζή τις διοικητικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικοπρονοιακές δομές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο πολυδύναμο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην καρδιά της Λαμίας.

Ο κ. Καλαντζής σε δήλωση του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) με αφορμή την επίσκεψή του χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Έχω την τιμή και την χαρά να γνωρίζω τον Σεβασμιώτατο εδώ και πολλά χρόνια και οφείλω να σας πω ότι γνωρίζω το τεράστιο έργο, το οποίο έχει επιτελέσει και στην προηγούμενη θέση, που διακόνησε την Εκκλησία μας και τον λαό μας, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Με πολλή μεγάλη χαρά βλέπω ότι όχι απλώς το συνεχίζει αλλά το επαυξάνει στην ευλογημένη αυτή περιοχή. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να δει πως η Εκκλησία όχι μόνο ανταποκρίνεται στο παρόν και στις ανάγκες του παρόντος, αλλά μπορεί να σχεδιάζει και τις θέσεις της στο μέλλον, θα μπορεί να επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και να δει αυτό το έργο από κοντά, ώστε να μπορεί να αντλήσει ιδέες. Εκφράσω όμως κυρίως την χαρά ενός έργου που αγκαλιάζει όλους, χωρίς καμία διάκριση, και που μπορεί να στηρίξει την τοπική κοινωνία αποφασιστικά και μάλιστα μια τοπική κοινωνία που έχει μεγάλες δυνατότητες. Η Εκκλησία είναι εδώ, είναι παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού και πολιτιστικού μας βίου και έτσι μπορεί να δίνει ευκαιρίες ειδικά στη νέα γενιά για να συμμετέχει δυναμικά και να διαμορφώσει το μέλλον έτσι όπως της αξίζει. Επιτρέψετε μου να πω μόνο μια φράση: Είστε τυχεροί!».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.