Την ανάγκη δημιουργίας μουσουλμανικού νεκροταφείου υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη νέα νομοθετική δρομολόγηση σχετικά με την λειτουργία τεμένους στην Αθήνα η ανέγερση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

ο υπουργός Παιδείας ανέφερε:

Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό στο νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό. Κι εδώ έχει καθυστερήσει η Πολιτεία και κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει.

Σε άλλο σημείο προσέθεσε:

Είναι θέμα ευθύνης της Πολιτείας να κάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες τις ενέργειες για τη δημιουργία του.

Ο ίδιος τόνισε δε μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή πως η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο – ο οποίος έχει πτωχεύσει – να απομακρύνει τα μηχανήματά του από την έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που έχει παραχωρήσει για το μουσουλμανικό νεκροταφείο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.