Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Κοινότητα Νεοχωρίου του Βοσπόρου υποδέχθηκε χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Ο Μητροπολίτης Γαλλίας πρόεστη της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, συλλειτουργούντων του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Κοινότητος Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Σίσκου,

Βιβλιοφύλακος των Πατριαρχείων, και του Πανοσιολ. Διακόνου Γρηγορίου, Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γαλλίας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Γρηγορίου (Σίσκου), πατέρα του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου.
Τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Αρχιερατικώς προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου.

Ακολούθησε γεύμα για όλο το εκκλησίασμα που ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες της Κοινότητας.

Στον Μητροπολίτη Γαλλίας προσεφέρθη ο αναμνηστικός δίσκος για τα 180 χρόνια της Κοινότητας.

Ο ζωγράφος Γιώργος Κεβρεκίδης παρουσίασε το έργο που φιλοτέχνησε για την Κοινότητα Νεοχωρίου. Παρόντες, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και άλλοι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στο Νιχώρι του Βοσπόρου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.