Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του κοινωφελούς Ιδρύματος «Βαφειαδάκειον» και ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Αγ. Αναργύρων Αττικής, «Βαφειαδακείου Ιδρύματος», μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του οποίου τυγχάνει ο Ποιμενάρχης μας.

Τον Σεβασμιωτατο, τον οποίο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, υποδέχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη ο Πρωτ. π. Νικόλαος Γιαννακίδης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μαζί με όλο το προσωπικό και τα παιδάκια, τα οποία φοιτούν σε αυτό το πρότυπο εκπαιδευτικό Ιδρυμα της Εκκλησίας μας.

Ο π. Νικόλαος Γιαννακίδης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και στο πρόσωπό του και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βαφειαδακείου Ιδρύματος», τα οποία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών παρέχουν κάθε στήριξη και συνδρομή στο έργο που επιτελεί ο Σταθμός των Αγ. Αναργύρων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο, τον συνεχάρη για την εργασία, την οποία εδώ και χρόνια επιτελεί, μετέφερε επίσης τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαρίστησε, διότι ακόμα και μετά την εκλογή του, ως Μητροπολίτη Φθιώτιδος, ο Μακαριώτατος τον ετίμησε διατηρώντας τον στη θέση του προεδρεύοντος σε αυτό το σπουδαίο κοινωφελές κληροδότημα.

Τέλος ευχήθηκε στα παιδάκια να έχουνε πλούσια ευλογία και τη χαρά του Χριστού σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ως ενεργούντος διά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ως ενεργούντος για την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, ο Σεβασμιώτατός μας ως ενεργών δια το «Βαφειαδάκειο Ίδρυμα», συνυπέγραψαν κοινή προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού για παιδιά φτωχών οικογενειών στην παραλία Δηλεσίου Βοιωτίας.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο εντάσσεται σε ένα πλέγμα κοινωνικοπρονοιακών δομών, τις οποίες υλοποίησε η Εκκλησία επί του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Ιερωνύμου, όπως το Κέντρο Γεροντολογίας, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά με σύνδρομο DOWN στο Βαρνάβα και άλλα πολλά, τα οποία συνθέτουν μερικές ψηφίδες από το μωσαϊκό του τεραστίου έργου αγάπης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.