Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αικατερίνης Ξηρομερίτου, μητρός του Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Εφημερίου της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος και Καθηγητού Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Ξηρομερίτου.

Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής ετελέσθη σε κλίμα κατανύξεως και συγκίνησέως στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, παρουσία Ιερέων, πολλών συγγενών και φίλων της οικογενείας.

Ο Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του σκιαγράφησε δι’ ολίγον την προσωπικότητα της κεκοιμημένης, η οποία όλα τα χρόνια της επιγείου ζωής της έζησε χριστιανικά με Εκκλησιαστικό ήθος και κατά τους κανόνες της Ορθοδόξου πίστεως μας, αφήνοντας αγαθή ανάμνηση σε όλους όσοι την εγνώριζαν.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να αναφερθεί και στην μεγάλη ευλογία που αποτελεί για μια μάνα χριστιανή το να μεγαλώνει ένα παιδί με νουθεσία Κυρίου και να το προσφέρει στον Θεό και στην διακονία της Εκκλησίας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον π. Δαμασκηνό, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύει αιωνίως την ψυχή της εις τους κόλπους του και να χαρίζει την άνωθεν παρηγορία εις το πένθος των παιδιών, των εγγονών και όλων των συγγενών της.

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αικατερίνης Ξηρομερίτου

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αικατερίνης Ξηρομερίτου


Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αικατερίνης Ξηρομερίτου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.