Στους παραθαλάσσιους χώρους των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στο Καινούργιο Λοκρίδος μετέβη το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ευρέθη κοντά στα 160 κορίτσια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού όπου αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν στις Κατασκηνώσεις.

Ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε με απλότητα στα κορίτσια περί του θέματος της φετινής κατασκηνωτικής χρονιάς, το οποίο είναι : «Τα Μυστήρια της Εκκλησίας, έκφραση αγάπης του Θεού» και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην αληθινή χαρά από την οποία πλημμυρίζει ολόκληρη η ύπαρξη του ανθρώπου όταν συμμετέχει στα Ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με παραδείγματα αγίων ιερέων, οι οποίοι κατά την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων έλαμπαν ολόκληροι σαν τον ήλιο. Αυτή την αληθινή χαρά του Χριστού ευχήθηκε να είναι μόνιμη στην ζωή και στην καρδιά των κοριτσιών και τις προέτρεψε με πίστη να συμμετέχουν ενεργά στην Θεία Λειτουργία, η οποία και τελείται καθημερινά στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Κατασκήνωση.

Στην συνέχεια έδωκε τις πατρικές του νουθεσίες ώστε να περάσουν τις ημέρες αυτές στην κατασκήνωση με ξεκούραση, διασκέδαση, καλό φαγητό, παρέα με τον Θεό και τους αγίους, ζώντας την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, δημιουργώντας ισχυρές φιλίες μεταξύ τους και αποκομίζοντας πολλά οφέλη για την ζωή και την πρόοδό τους.

Συνεχάρη την επί τέταρτη συνεχή χρονιά Αρχηγό της Γ Κατασκηνωτικής περιόδου κα Βασιλική Φράγκου Καθηγήτρια Αγγλικών και τα στελέχη που διαθέτουν αυτές τις ημέρες από την άδειά τους δια να προσφέρουν την διακονία τους στο Νεανικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τους ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να είναι πάντοτε προστάτης και συνοδοιπόρος στην ζωή τους.

Τις διαβεβαίωσε δε για ακόμη μια φορά ότι η Ιερά Μητρόπολις μας θα έχει πάντοτε την αγκαλιά της ανοικτή και θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ότι χρειαστούν.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη συζήτηση με τα στελέχη και τις Κατασκηνώτριες στο τέλος της οποίας διένειμε ως ευλογία στην Αρχηγό, την Υπαρχηγό και τα στελέχη εικόνες της Παναγίας, ενώ σε όλα τα παιδιά έδωκε αναμνηστικές ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα κορίτσια της Γ' Κατασκηνωτικής περιόδου

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα κορίτσια της Γ' Κατασκηνωτικής περιόδου

Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα κορίτσια της Γ' Κατασκηνωτικής περιόδου


Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα κορίτσια της Γ' Κατασκηνωτικής περιόδου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.