ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Κιέβου υπό τον Πατριάρχη Φιλάρετο σήμερα 25 Μαίου 2022. Τι αποφάσισε για τον Επίσκοπο Βαρσανουφιο.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι φεύγει ως Επίσκοπος από το Πατριαρχείο Κιέβου και πάει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας ως Αρχιμανδρίτης!

Ο Πατριάρχης καθαίρεσε τον επίσκοπο Βαρσανούφιο γιατί πήγε ως Αρχιμανδρίτης στον Επιφάνιο Και του είπε ότι εντάσσουμε και εσένα ως Αρχιμανδρίτη.

Ιεράρχες σημειώνουν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE πως αυτούς τους τρεις αρχιερείς που υποτίθεται πως καθαίρεσε ο Κιέβου Επιφάνιος δεν μπορεί να τους καθαιρέσει πρώτον διότι είναι άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας και δεν ανήκουν στη σύνοδο του πρώτον δεύτερον τον δεσμεύει τον επιφάνιο ο τόμος της αυτοκεφαλίας Ο όποιος δεν μπορεί να δεχτεί επισκόπους που είναι εκτός της Ουκρανίας και οι τρεις επίσκοποι αυτοι είναι εκτός Ουκρανίας είναι στη Ρωσία είναι στη Μολδαβία είναι στην Αμερική επομένως δεν έχει εξουσιοδότηση σε αυτούς γιατί τον δεσμεύει ο τόμος της αυτοκεφαλίας που του έδωσε το Φανάρι.

Ο Φιλάρετος καθαίρεσε Επίσκοπο και πάει στον Επιφάνιο ως Αρχιμανδρίτης!

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.