Με δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o "Πατριάρχης Κιέβου" Φιλάρετος κάνει έκκληση προς τον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, καθώς και προς τους Επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς.

Προς τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Του Πατριαρχείου Μόσχας

Προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο

Μακαριώτατε, αγαπητοί επίσκοποι, πατέρες, αδελφοί και αδελφές!

Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ουκρανικό λαό, όταν η προδοτική Ρωσία έχει ξεκινήσει και διεξάγει έναν τρομερό και ύπουλο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, και η ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμβάλλει σε αυτήν την τρέλα, όταν οι καλύτεροι γιοι και κόρες της Ουκρανίας πεθαίνουν, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, ως Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου, σας προτείνω να ενωθείτε σε μια ενιαία τοπική Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού.

Σήμερα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει με τίνος την πλευρά είναι: με το καλό ή το κακό, το σωστό ή το λάθος, με τον Άβελ ή τον Κάιν. Απομακρυνθείτε από τη Μόσχα και κάντε την επιλογή σας για τον Χριστό και αυτό θα σας βοηθήσει να νικήσετε τον επιτιθέμενο, να σταματήσετε τον θανάσιμο πόλεμο, να ενώσετε όλους τους Ουκρανούς, να φέρετε ειρήνη στην Ουκρανία, να διατηρήσετε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της.

Λέγεται: «Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, διὰ τοῦ ὀνόματος τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἵνα τὸ αὐτὸ λέγητε πάντες, καὶ μὴ ᾖ ἐν ὑμῖν σχίσματα, ἦτε δὲ κατηρτισμένοι ἐν τῷ αὐτῷ νοΐ καὶ ἐν τῇ αὐτῇ» ( Α΄ Κορ. 1:10). Και ψάλλουμε στον πνευματικό ύμνο: «Στην ενότητα η δύναμη του λαού είναι ο Θεός, δώσε μας ενότητα».

Σας ζητώ να κάνετε αυτή την ιστορική και αποφασιστική επιλογή στο πλευρό της αλήθειας και της Ουκρανίας.

Με αγάπη εν Χριστώ,

ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.