Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος» από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του (1995) ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου». Αυτή την ημέρα, η Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, προστάτη των κρατουμένων. Γι’ αυτό και σε κάθε φυλακή υπάρχει ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου. Αυτή την ημέρα επέλεξε το Δ.Σ. να την αφιερώσει στον έγκλειστο αδελφό μας.

Αυτή την ημέρα, ο Σύλλογος πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις -εντός και εκτός των φυλακών-, για να στηρίξει ποικιλοτρόπως τους εκατοντάδες φυλακισμένους που κρατούνται στους δύο χώρους κράτησης του Νομού Μαγνησίας ( Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβρείας, στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου), στα κρατητήρια (του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου) και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Επίσης, να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα θέματα που απασχολούν τις φυλακές και τους τροφίμου τους, αλλά και να μεταδώσει το κεντρικό μήνυμά του που είναι «…και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας».
Δυστυχώς, φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων της Κυβέρνησης, ο «Ε» δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του, ούτε και την θεατρική παράσταση που ετοιμαζόταν με τίτλο: «Οι ηττημένοι της ζωής», βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, προέδρου του Δ.Σ., με σκοπό να εορταστούν πανηγυρικά τα 25 χρόνια διακονίας και κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου.
«Η 25ετής διακονία του «Ε» στις φυλακές όλης της χώρας, στην υποδοχή των αποφυλακισθέντων και στην ποικίλη στήριξη των απόρων οικογενειών τους, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας και την σύμπραξη των 150 εθελοντών-συνεργατών του. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν την διακονία του και εύχεται ολόψυχα σ’ όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.