"Σήμερον γαρ ο της Εορτής υμίν επέστη ο καιρός, και χορός Αγίων εκκλησιάζει ημίν, και Άγγελοι μετά ανθρώπων συνεορτάζουσι...".

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2024, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, ο Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός.

Σήμερα η χάρις του Αγίου Πνεύματος, εν είδει περιστεράς, τοις ύδασιν επεφοίτησε. Σήμερα, ο άδυτος Ήλιος ανέτειλε, και ο κόσμος τω φωτί Κυρίου καταυγάζεται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πνευματικής χαράς για την Βασιλεία των Ουρανών που καλούμαστε με τον αγώνα μας να συμμετέχουμε, όπως την παρουσίασε ο Επιφανείς Χριστός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Παν. Αρχιμ. π. Αρσένιο Ιωάννου και τους Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως, προέστη των Ιερών Ακολουθιών στο Μοναστήρι που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλεως του Κιλκίς και στο τέλος ευχήθηκε καταλλήλως στους προσκυνητές που μετείχαν στις ευλογημένες στιγμές της Δεσποτικής Εορτής, αγιάζοντας και ευλογώντας μετά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.