Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά την αυστηρώς περιορισμένη παρουσία πιστών, λόγω των εν εφαρμογή μέτρων κατά της πανδημίας, τελέσθηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2020, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων και η Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο πλαισιουμένου εκ των Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανασίου Πέζου, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού, Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη και Αρχιδιακόνου π. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Στον σύντομο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, Απόστολο των Εθνών Παύλο, ο οποίος ως ασθενής παρακαλούσε τον Θεό να άρει από πάνω του την ασθένεια και η απάντηση από τον Κύριο ήταν: «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου· ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται.» (Β΄Κορ. 12, 9). Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε ασθένεια, ως επίσκεψη Θεού, και με την υπομονή, την ταπείνωση και την προσευχή θα καταφέρουμε, μέσα από την αδυναμία μας, να φανερώσουμε την δύναμη του Θεού!

Στον επίλογό του υπενθύμισε τις αυριανές Χειροτονίες του Διακόνου π. Δημητρίου Μπαλλά, εις Πρεσβύτερον και του κ. Ιωάννη Αθανασίου, εις Διάκονον, που θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου και ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα παρά του τεχθέντος Χριστού!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.