Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της συνοικίας των Καλυβίων και ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ανατολική πλευρά της πόλης, ο καλούμενος “Των Εμπόρων” αφού αποτελεί κτήμα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της συνοικίας των Καλυβίων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και πλήθος κληρικών της πόλης της Καλαμάτας. Προ του πέρατος της Ακολουθίας τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης, αναφερόμενος στα πρόσωπα των τιμωμένων Αγίων.

Στον Ιερό Ναό των “Εμπόρων” προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος προ του πέρατος της Ακολουθίας κήρυξε τον Θείο Λόγο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως την παράκληση του Προφήτου Δαβίδ με τον στίχο των Ψαλμών “Γνώρισόν με Κύριε οδόν εν ή πορεύσομαι” την επιστήριξε ο Κύριος μέσα από το σημείο που είδε ο Μέγας Κωνσταντίνος στον ουρανό, δηλαδή το “Εν τούτω Νίκα”, θέλοντας έτσι να δείξει ο Θεός στον άνθρωπο ότι η οδός του Χριστιανού είναι μια οδός που πρέπει να έχει ως πυξίδα τον Σταυρό.

Με αυτόν ως οδοδείκτη πορεύθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος και καλεί όλους μας ως συνοδοιπόρους του.

Τέλος ανέφερε ότι την οδό του Χριστού και τον Σταυρό ως πυξίδα μας τα διδάσκει πρώτα η οικογένεια, όπως δίδαξε τον Μέγα Κωνσταντίνο η μητέρα του η Αγία Ελένη.

Και στους δύο πανηγυρίζοντες ναούς παρευρέθη πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της πόλης της Καλαμάτας και του Νομού Μεσσηνίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.