Με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί απ” όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και πλήθος πιστών.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ειλικρινή συγχώρεση που οφείλουμε να παρέχουμε στον πλησίον μας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συγχωρεθούν οι δικές μας αμαρτίες από τον Πανάγαθο Θεό και να ανοίξουν οι θύρες της Ουράνιας Βασιλείας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μίλησε για τον πνευματικό αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ώστε η ψυχή μας απαλλαγμένη από βάρη να χαρεί την Ανάσταση του Κυρίου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, και αφού πρώτα αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα θέση της συγγνώμης στην χριστιανική ζωή, ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Μετά το πέρας του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.