Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου, παρεκκλήσιον της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γηροκομιτίσσης Πατρών.
Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέφερε ότι ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος υπήρξε ανώτατος αξιωματικός αλλά συγχρόνως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.
Ελέγχει τον ασεβέστατον αυτοκράτορα Ιουλιανό τον Παραβάτην δια την ασέβεια του με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα αξιώματα δια φρικτών βασανιστηρίων, να οδηγηθεί στον θάνατο πλην όμως έλαβε τον στέφανο της δόξης.
Έμεινε πιστός άχρι θανάτου και προτρέπει και εμάς σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε, της αποστασίας και της ισοπέδωσεως των ηθικών αξιών να ζούμε σύμφωνα με την αγία ορθόδοξο πίστη μας και με θάρρος και τόλμη να την ομολογούμε.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής, οι πατέρες της Ιεράς Μονής και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Ο Θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο Άγιος Αρτέμιος συνδέεται με την Πάτρα.
Το έτος 357 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος τον έστειλε στην Πάτρα για να παραλάβει το ιερό και πανσεβάσμιο λείψανο του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και να το μεταφέρει εις την Κωνσταντινούπολη που ήταν συγκεντρωμένα τα λείψανα και των υπολοίπων αγίων Αποστόλων.
Επίσης, θεωρείται ο ιδρυτής της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γηροκομιτίσσης Πατρών.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυνομικούς για την μεγάλη τους προσφορά στην ελληνική κοινωνία.
Μετά της Ακολουθία του Εσπερινό στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.