Την κυριώνυμο ημέρα της Αγίας Κυριακής του Πάσχα, και μέσα στην ευφρόσυνο ατμόσφαιρα της Αναστάσιμης χαράς, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο του ναού, τους εφημερίους των Ρουμανόφωνης, Ρωσσόφωνης και Βουλγαρόφωνης ενοριών και Διακόνους της Μητροπόλεως.

Προηγήθηκε η εναρκτήρια ακολουθία ήτοι η Θ’ του Πάσχα στο σολέα του ναού από τους κληρικούς κατά την οποία ο Μητροπολίτης ενδύθηκε τα αρχιερατικά του άμφια. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας αναγνώσθηκε το ιερό ευαγγέλιο στα Ελληνικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Αραβικά, Ομηρικά, Ρουμάνικα, Ρωσσικά, Σλαβωνικά και Αγγλικά. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου, εξαιτίας των μέτρων περιορίστηκε περίξ του ιερού ναού. Στο τέλος διανεμήθηκαν στους πιστούς κόκκινα αυγά.

Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε προς τους παρισταμένους πιστούς « η χαρά της Αναστάσεως να συνοδεύει όλους και την πατρίδα μας και σύντομα να αξιωθούμε να τελέσουμε τις ακολουθίες αυτές και στην κατεχόμενη μας πατρίδα, εκφράζοντας τους αλαλαγμούς και τις χαρές για την απελευθέρωσή της».

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη! σε όλους

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.