Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη

Την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου και πλαισιούμενου από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ Αυγουστίνο Κκαρά, τους Πρωτ. Χρίστο Βούργια, Αρχιερατικό Επίτροπο, Ηρακλείδιο Ξιούρο, Αναστάσιο Ισαάκ, Φωκά Χατζηλοϊζή, τους Πρωθ. Δανιήλ Άγκελ, Αλέξιο Αυσίεβιτς, τους Πρεσβ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, Βαρνάβα Συμεώνοφ, Φίλιππο Φιλίππου και τους Διακόνους της Μητροπόλεως Επιφάνιο Παπαντωνίου, Νικόλαο Παπαντωνίου, Χαρίτωνα Θεοδώρου και Μάριο Ανδρέου.

Προηγήθηκε η ανάγνωση της Θ’ του Πάσχα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως και η ένδυση του Επισκόπου και των κληρικών με τα άμφια τους. Κατόπιν σχηματίστηκε πομπή προς το ναό. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού διαβάστηκε το Ευαγγέλιο από τον Πανιερώτατο στα Ελληνικά και Γαλλικά και από τους παρισταμένους κληρικούς σε Τουρκικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ομηρικά, Αγγλικά, Ρωσσικά, Ρουμανικά και Βουγλαρικά και ξανά στα Ελληνικά από τον Διάκονο.

Ακολούθησε λιτανεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου και δέηση στους παλαιούς ναούς της Αγίας Άννας και του Αγίου Γεωργίου. Κατά την διάρκεια της λιτανείας γυναίκες βρισκόντουσαν στο δρόμο όπου κάπνιζαν και έρραναν την της Εικόνα της Αναστάσεως. Η πομπή κατέληξε στο Συνοδικό όπου ο Επισκόπος απεκδύθει τα ιερά άμφια και αντάλλαξε με τους κληρικούς και τους πιστούς τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό, διανέμοντας πασχαλινά αυγά.

φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.