Ερντογάν: «Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν στο περιθώριο των πρώτων αποτελέσματα για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών που δείχνουν σαφή επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναντι του Κιλιντσντάρογλου.

«Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», συνόψισε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως οδεύει προς μια νέα νίκη για την προεδρία της Τουρκίας την Κυριακή 28/5, στο τέλος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που επιβεβαιώνουν μια βούληση για σταθερότητα από την πλευρά των πολιτών.

Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με την ενσωμάτωση στο 97%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 52,28% έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 47,72%, σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια στιγμή, και το ιδιωτικό πρακτορείο Anka που στην αρχή έδινε νίκη Κιλιτσντάρογλου, έδωσε κι αυτό αργότερα νίκη του Ερντογάν.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν ξεκίνησαν από νωρίς τους πανηγυρισμούς στους δρόμους.

Μικρότερη η συμμετοχή στις κάλπες
Όσον αφορά την συμμετοχή, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο χαμηλή αυτή τη φορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν η συμμετοχή να έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 Μαΐου.

Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.