Τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα, όπου η Εκκλησία μας εορτάζει την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα, τελέσθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Συλβέστρου.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του, ανέλυσε διεξοδικά το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρική και ειδικότερα στην Επισκοπή που προῒσταται, αναφέροντας τα προβλήματα και τον αγώνα που καλούνται να δώσουν για την επιβίωση των ανθρώπων της Αφρικής, αλλά και για να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της αγάπης του Αναστάντος Κυρίου.

Συνεχίζοντας τόνισε: «τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή μας, γιατί πολλές φορές πολλά μπορούν νά συμβούν, να δυσκολεύσουν τη ζωή μας, όπως πολλοί αδελφοί μας αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δοξάζουμε τον Θεό γιατί το σύννεφο της πανδημίας σιγά σιγά φεύγει και έχουμε ελπίδα ότι περνάει, για να δούμε πάλι καλύτερες μέρες. Όμως εκεί που χαιρόμασταν και βλέπαμε ότι θα έρθουν τα καλύτερα ακούσαμε να ξεσπάει πόλεμος στην Ουκρανία. Εμείς ευχόμαστε για όλους τους αδελφούς μας που δεν τους γνωρίζουμε, δεν τους έχουμε συναντήσει ποτέ, όμως είναι αδελφοί μας, ορθόδοξοι χριστιανοί που τους πολεμούν ορθόδοξοι χριστιανοί. Κάτι το οποίο είναι στενάχωρο και ελπίζουμε ο Θεός να δώσει να ταπεινωθούμε, να μας συγχωρήσει και να υπάρχει διάλογος μεταξύ των χριστιανών για να έρθει η ειρήνη».

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού π. Μάξιμο Μητράρα και τους Ιερείς, για την ενίσχυση και την βοήθειά τους στο Ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.
Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας παρατέθηκε προς τιμήν του Επισκόπου πρωϊνό και γεύμα στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Καταφυγή».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.