Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (Ε' Λουκά) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ.Φιλόθεος επισκέφθηκε το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού.

Ο Θεοφιλέστατος έγινε δεκτός από την Αγία Καθηγουμένη Φεβρωνία Μοναχή και την περί αυτής συνοδεία με αισθήματα χαράς και μοναστικής Δοχής. Χοροστάτησε στον Όρθρο και Προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον Πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Μαλούγκο.

Κατά την διάρκεια της αναιμάκτου ιερουργίας κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Πριν την απόλυση, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του πνευματικού του υιού και διακονητού της Ι.Μονής , Ευστρατίου Σκανδαλίδη
Και ευχήθηκε για την ανάπαυση της Μακαρίας Ψυχής του.

Ενώ στην συνέχεια τέλεσε την χειροθεσίαν προς εκκλησιαστικήν διακονίαν του νεοκώρου της Μονής κ.Γερασίμου Μπερετάκη και εις αναγνώστην του κ.Σωτηρίου Αποστολοπούλου, οι οποίοι είναι νέοι στην ηλικία, διακονούν με ζήλο στο Άγιο Βήμα της Μονής και ευχήθηκε να έχουν μια ευλογημένη πορεία στην ζωή τους και να μείνουν πάντοτε ελπιδοφόροι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας.

Με την ευχή του συγχρόνου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στου οποίου την Ιερά Μονή διακονούν και εκδαπανόνται προς Δόξαν Θεού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.