Τους προστάτες του Άγιο Κύριλλο και Μεθόσδιο εόρτασε χθες το Θεολογικό Σεμινάριο της Πριζρένης το οποίο φέρει και το όνομα των Αγίων.

Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος ενώ συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Μποένος Άιρες και Νοτιοκεντριοκής Αμερικής κ. Κύριλλος. Παρέστη ο Επικεφαλής του Γραφείου της Σερβικής Δημοκρατίας για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, κ. Πέταρ Πέτκοβιτς.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ράσκαας κ. Θεοδόσιος αναφέρθηκε στην επιβίωση της Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και επεσήμανε ότι «πολλοί νόμιζαν ότι τα βάσανα της σχολής ήταν το τέλος, αλλά ήταν μόνο η αρχή, η αρχή του αναβαθμισμένου Σεμινάριο και της παρουσίας μας σε αυτή την πόλη. Ο Κύριος μας έδωσε και τη δύναμη της ανάστασης – ανανέωσης. Ακόμα και σήμερα δεν είμαστε μόνοι εδώ. Μας επισκέφτηκαν ιερείς από διάφορες μητροπόλεις της Εκκλησίας μας…”

Ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιος

Μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος κ. Κύριλλος ανέφερε ότι το Σεμινάριο γιορτάζει τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο για περισσότερα από 150 χρόνια και ότι αυτή είναι μια σημαντική περίοδος. “Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε στο πρόσωπο του Επισκόπου Θεοδοσίου, των καθηγητών, των σπουδαστών, όλες εκείνες τις γενιές των Ορθοδόξων Χριστιανών που διατήρησαν αυτό το ιεροσπουδαστήριο. Αυτή η γενιά ζει σε μια δύσκολη περίοδο, ας πούμε τη βαβυλωνιακή σκλαβιά των εδαφών μας», ανέφερε.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.