Ο Επισκόπος Πατάρων στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ).

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, ιερουργούντος του Θεσσαλονικέως Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου, κοσμήτορος της εν Καναδά Πατριαρχικής Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο.
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνυπούργησαν, εκ του Ιερού Βήματος, οι εφημέριοι του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού και, εκ του αναλογίου των ψαλτών, η Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός».

Την συνοδεία του Θεοφιλεστάτου συμπλήρωναν κληρικοί και λαϊκοί, απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και ιερομόναχοι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας μίλησε κατάλληλα προς την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ωστόσο πνευματικές παραινέσεις από την διδασκαλία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Τράγκας προσέφερε στον Θεοφιλέστατο, ως ανάμνηση της λειτουργικής του παρουσίας, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, όμοιο με εκείνο που φέρουν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στην εφέστιο εικόνα του Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.