Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στο πλαίσιο του Ιεραποστολικού Διαδικτυακού Σεμιναρίου «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» που διοργανώνει η Ψηφιακή Ακαδημία «Ευγένιος Βούλγαρης» αναφέρθηκε στην εξωτερική ιεραποστολή και στην φτωχική πλέον δραστηριότητα των Ελλήνων ορθοδόξων.

Όπως είπε στο 8o μάθημα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, η εσωστρέφεια που έχει δημιουργηθεί στις μέρες μας έχει ως αποτέλεσμα η αποχή από την ιεραποστολή να είναι τεράστια και να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον για τους λαούς που έχουν ανάγκες από την παρουσία μας και την προσφορά μας.

Ο Θεοφιλέστατος, μάλιστα τόνισε ότι αυτή η εσωστρέφεια και η αποχή οφείλεται στους Ποιμένες σημειώνοντας ότι με τον τρόπο τους δεν εμπνέουν το ποίμνιο ή δεν καλλιεργούν την ιεραποστολική διάθεση του λαού.

Σημείωσε, δηλαδή, ότι οι καθοδηγητές στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν εστιάσει περισσότερο στο ιεραποστολικό έργο, στον τρόπο και στο μέλλον αυτού.

Είπε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι ο κόσμος έστρεψε την ιεραποστολική δράση του, στον αντιοικουμενισμό με αποτέλεσμα να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για την ιεραποστολή ασχολούμενος με τα εμβόλια ή με άλλα θέματα που αφορούν το εγώ του, γίναμε παρτάκηδες όπως είπε.

«Βρισκόμαστε σε παρακμή» τόνισε χαρακτηριστικά για το θεσμικό ρόλο της εκκλησίας μέσα στην ιεραποστολή» και αναφέρθηκε σε ένα εκκλησιαστικό κιτς, όπως το περιέγραψε, το οποίο αποσπά τον άνθρωπο από το να προσφέρει στους άλλους και αρέσκεται σε πλουσιοπάροχους στολισμούς και ακριβές επενδύσεις αν και χρειάζονται και αυτά καμία φορά.

Στην Pemptousia TV στην κατηγορία Πνευματικός Λόγος μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα σεμινάρια και εισηγήσεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.