Η μνήμη του μέγιστου των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού και συγκεκριμένα η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεώς του, εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό του, στο Παγκράτι.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και στη συνέχεια προεξείχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο επί 15 ετία άλλοτε προϊστάμενος του Ναού, και νυν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Ο εν λόγω Επίσκοπος διορίσθηκε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, το 1999 όταν εκεί και μετετέθη τον Ιανουάριο του ίδιου έτους. Την 10η Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης.

Έκτοτε συνετέλεσε κοπιωδώς στην ανακαίνιση του Ναού, ανεγείρας εκ βάθρων Πνευματικό Κέντρο και βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία των ποικίλων ποιμαντικών δραστηριοτήτων.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Μεθώνης, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο όπλο που διέθετε και επιτελούσε θαυμαστά σημεία ο ένσαρκος Άγγελος και δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ηλίας ο ένδοξος, την δύναμη της προσευχής.

Ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος κ. Κλήμης τόνισε ότι στην αλλοπρόσαλλη και εγωκρατούμενη εποχή μας, όπου παντός είδους είδωλα κυριαρχούν, επιδιώκεται συστηματικά και με τρόπο ύπουλο η αλλοίωση της ταυτότητάς μας, στο βωμό μιας ακατανόητης και ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης. Και όλα αυτά μέσω της διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Επίσκοπος κ. Κλήμης μετέφερε τις πατρικές ευχές και τις πρωθιεραρχικες ευλογίες του Μακαριωτατου Αρχιεπισκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου. Ευχήθηκε ακόμη δια πρεσβειών του ζηλωτού Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου να αυξάνεται ολοένα ο ιερός ζήλος για προσευχή.

Να αγωνιζόμεθα όλοι μας τον αγώνα τον καλό για τη σωτηρία ημών αλλά και του κόσμου όλου. Ο Επίσκοπος Μεθώνης προέτρεψε τέλος, να δίνουμε μαρτυρία και ομολογία Χριστού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.