Ονομαστήρια: Ο Βικάριος του Πατριάρχη Ρωσίας, θεοφιλέστατος επίσκοπος Λουχοβίτσι κ. Ευθύμιος, γιόρτασε φέτος τα ονομαστήριά του, για πρώτη φορά ως αρχιερεύς, (χειροτ. 20-3-2022).

Τέλεσε την Θ. Λειτουργία προς τιμήν και μνήμη του οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, στις 2-2-23 {Πάτριο Εορτολόγιο}, στο ναό του Αγίου Σεργίου, Καθολικό της Σταυροπηγιακής μονής Βισόκο-Πετρόφσκι, (Vysoko-Petrovsky) όπου είναι ηγούμενος από το 2010.

Έλαβαν μέρος ηγούμενοι και λοιποί ιερείς, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος, ο παρεπιδημών Αρχιεπίσκοπος Κορέας κ. Θεοφάνης.

Στο κήρυγμά του ο 50χρονος Δεσπότης υπενθύμισε στο εκκλησίασμα, την πορεία της ζωής του Αγίου Ευθυμίου.

<<Ο Άγιος Ευθύμιος ήταν ζηλωτής των δογμάτων και απολογητής. Συνέβαλε στη διάδοση της θρησκείας της Συνόδου της Χαλκηδόνας και μετέστρεψε στον δρόμο της αλήθειας τους μοναχούς, που παρέκκλιναν στην αίρεση. Θεωρείται ως στύλος της ασκητικής και ένας από τους ιδρυτές της μοναστικής κοινότητας.>>

Στην απόλυση δέχτηκε ευχές και δώρα, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Παύλος (Krivonogov) μετέφερε στον ηγούμενο της μονής τα συγχαρητήρια, από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο, με την ευκαιρία της εορτής του ονόματός του.

Το μοναστήρι βρίσκεται στην Μόσχα και από το 1990 έλαβε το καθεστώς του Πατριαρχικού Μετοχίου.

Αυτή τη στιγμή, στο μοναστήρι στεγάζονται οι Πατριαρχικές Υπηρεσίες Θρησκευτικών Προσκυνημάτων και

Πληροφορικής. Ο κ. Ευθύμιος είναι πτυχιούχος Φιλολογίας και Θεολογίας, Πρόεδρος του Συνοδικού Ιεραποστολικού Τμήματος, και επικεφαλής της Επιτροπής Συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια και τις Επιστημονικές Κοινότητες της Μητρόπολης Μόσχας.

Η επισκοπή Λουχοβίτσι είναι νεοσύστατη, από 21 Οκτωβρίου 2016 και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο χωριό, στην περιοχή της Μόσχας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.