Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών Πατρών.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρυσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών Πατρών με την συμμετοχή ιερέων και διακόνων.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι αγάλλεται αδελφοί μου ουρανός, ευφραίνεται η αγία μας ορθόδοξος εκκλησία και μεγαλοπρεπώς εορτάζει η βασίλισσα του Ιονίου Πελάγους, η αγιοτόκος Κεφαλληνία επί τη ιερά μνήμη του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παναγή – Παΐσιο Μπασιά.
Ο όσιος γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1801 από ευγενή οικογένεια. Από την παιδική το ηλικία έδειξε αγάπη προς την εκκλησία και τα ιερά γράμματα. Πολύ νέος ασκούσε το επάγγελμα του δασκάλου αλλά λόγω του ότι η Κεφαλονιά βρισκόταν υπό Αγγλική κατοχή παραιτείται για να αποφύγει τους συμβιβασμούς ως προς την ορθόδοξη πίστη και τα πατριωτικά του αισθήματα. Γίνεται μοναχός στην μονή των Βλαχερνών (νήσος Δίας) και σε ηλικία 35 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος. Κάθε μέρα τελούσε την Θεία Λειτουργία και κήρυττε τον θείο λόγο. Πρότυπό του είχε τον προστάτη της νήσου, όσιο θεοφόρο πατέρα Γεράσιμο τον νέο Ασκητή τον προστάτη της Κεφαλληνίας και τον όσιο Άνθιμο τον Κουρούκλη τον αόματτο ιεραπόστολο.
Οι πιστοί έτρεχαν όπου τον συναντούσαν για να του ασπαστούν το χέρι και να πάρουν την ευλογία του. Ο Κύριος του χάρισε το διορατικό χάρισμα το οποίο χρησιμοποίησε για την σωτηρία των αθανάτων ψυχών υπέρ των οποίων ο Κύριος απέθανε και ανέστη.
Καλλιέργησε όλες τις χριστιανικές αρετές, την πίστη, την απλότητα, την αγάπη, την μακροθυμία, την ταπείνωση και στις 7 Ιουνίου 1888 εκοιμηθει εν Κυρίω για να λάβει τον στεφανο της δόξης.
Εορτή αγίου μίμησης αγίου. Καλούμαστε και εμείς να βαδίσουμε πάνω στα χνάρια των αγίων της πίστεώς μας που είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες μας για να φτάσουμε και εμείς στον αγιασμό και την σωτηρία που είναι ο σκοπός της ζωής μας και της υπάρξεώς μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.