Των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, στο πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης, προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, ενώ προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Ποιμενάρχου τους, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν κατά τα πρόσφατα Εγκαίνια του Ναού, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 μίλησε για το πρόσωπο ενός εκ των πλέον δημοφιλών Αγίων της Εκκλησίας μας, εστιάζοντας καταρχάς στην τεράστια αγάπη του και στα πλούσια φιλανθρωπικά έργα που επιτέλεσε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο γεγονός κατά το οποίο ένας φτωχός πατέρας, που δεν μπορούσε να φροντίσει την οικογένειά του, ετοιμαζόταν να διαφθείρει τις κόρες του για να εξασφαλίσει χρήματα. «Όταν αυτό υπέπεσε στην αντίληψη του Αγίου Νικολάου», εξήγησε, «αντί να τον κρίνει και να τον κατηγορήσει, πήγαινε κάθε μέρα και του άφηνε κρυφά χρήματα στην πόρτα. Τελικά ο Άγιος έσωσε τον πατέρα από την κατάσταση που βρισκόταν, αλλά και τις κόρες από μια άσωτη ζωή».

Καταληκτικά, ενόψει και της μεγάλης εορτή των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα του προστάτη της Ενορίας τους και να στρέφουν την προσοχή τους στις ανάγκες των πλησίον τους. «Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τον πόνο ή κάποιο πρόβλημα του συνανθρώπου μας, είμαστε υπεύθυνοι για αυτόν και πρέπει να τον βοηθήσουμε», επισήμανε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.