Στην ετήσια συνεδρίαση της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Ισπανίας και Πορτογαλίας συμμετείχε στις 20 Απριλίου 2018, κατά την ποιμαντική επίσκεψη στη Μαδρίτη ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωρ. Επίσης μετείχαν ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και ο Επίσκοπος Ισπανίας και Πορτογαλίας Τιμόθεος (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Η Συνέλευση ενέκρινε το συνταχθέν από τον Πρωθιερέα Ανδρέα Κόρντοτσκιν, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Ισαπστόλου Μαρίας Μαγδαλήνης, Αγιολόγιο της αδιαιρέτου Εκκλησίας με Αγίους οι οποίοι διέλαμψαν στην Ιβηρική Χερσόνησο. Οι Ιεράρχες αποφάσισαν την υποβολή αιτήματος προς τους σχετικούς Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για την καθιέρωση κοινής ημερομηνίας, όταν θα τιμάται η Σύναξη των ἐν Ιβηρικῃ Αγίων.

Επίσης ενεκρίθη το Ισπανικό κείμενο της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου για την κοινή χρήση από τους Ορθοδόξους χριστιανούς των κανονικών δικαιοδοσιών, των εκπροσωπουμένων στην Ισπανία, το οποίο προετοίμασε επίσης ο Πρωθιερέας Ανδρέας Κόρντοτσκιν.

Αυθημερόν ο Επίσκοπος Νέστωρ είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ισπανία κ. ΓΙ. Κορτσάγκιν, ο οποίος παρέθεσε επίσημο γέυμα στην Πρεσβεία προς τιμή του Ιεράρχου, ο οποίος επισκέπτεται τη Μαδρίτη.

Ἐν κατακλείδι ο αρχηγός της Ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην πρωτεύουσα της Ισπανίας προσέφερε στον τοπικό Ι. Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαλήνης μια εικόνα του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ, δώρο του Υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μ. Σοκολόφ.

Ο Επίσκοπος Χερσώνος Νέστωρ στην ετήσια συνεδρία της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Ισπανίας και Πορτογαλίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.