Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιτίου.

Ο Επίσκοπος Αρσινόης εξασφάλισε 70% των ψήφων, ενώ ο Αρχιμανδίτης Ευμένιος το 30% των ψήφων.

Συνολικά ψήφισαν περισσότεροι από 10,000 ψηφοφόροι.

Μεθαύριο η επικύρωση
Μετά την σημερινή ψηφοφορία του κόσμου για κατάρτιση του τριπροσώπου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μεθαύριο Τρίτη. Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα γίνει η επικύρωση του τριπροσώπου και εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κιτίου.

Ποιος είναι ο Αρσινόης Νεκτάριος
Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος γεννήθηκε στη Λάρνακα τον Ιανουάριο του 1969.Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Το 2005 προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη και τοποθετείται προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2007.

Επιστρέφει στην Κύπρο και διορίζεται από την 1ην Ιανουαρίου 2008 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.
Την 11ην Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Μητροπολίτου Πάφου Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης.

Η χειροτονία του έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.