Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησια εορτάζει την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Αυτή την μέρα άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την Δευτέρα το βράδυ 5 Δεκεμβρίου 2022, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Συμμετείχε του Εσπερινού ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ισαάκ και μεγάλος αριθμός ιερεών της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Την Τρίτη το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της ιεράς Μυσταγωγίας και συλλειτούργησαν μαζί του οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο ηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου, αρχιμαδρίτης Παϊσιος και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως.

Ακόμη παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο εορτάζων Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικος Νικολαϊδης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή, κατευθύνθηκαν στην παρακείμενη αίθουσα του ναού όπου εψάλλει ο πολυχρονισμός του Θεοφιλεστάτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.