Με θεία λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα εορτάστηκε επίσημα η μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Στην θεία λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Αθηναίος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Άνθης, εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 1ο Λύκειο Κέρκυρας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Μουρμούρης, φιλόλογος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των Τριών ιεραρχών στην παιδεία, όπως επίσης και στην απόπειρα των απορρυθμίσεων των καιρών μας να διαγράψουν την σημασία της παρουσίας της Εκκλησίας στην κοινωνία, όπως επίσης και την αυθεντική ζωή του Έλληνα, τις οικογενειακές αξίες, τα χειρωνακτικά επαγγέλματα, τις υποχρεώσεις μαζί με τα δικαιώματα, τον σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες, κηρύσσοντας την ανάγκη για αφύπνιση και μίμηση του ήθους των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη παρουσία τους κατά την θεία λειτουργία και την συμμετοχή τους στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας, συνεχάρη τον ομιλητή για την παρρησία του λόγου του, ενώ τόνισε ότι στην εποχή μας γίνεται απόπειρα ιδεολογικής μεταποίησης της πατρίδας μας και γι’ αυτό χρειάζεται να μεγαλώσουμε με πίστη στον Χριστό και στην πατρίδα, ώστε να είμαστε κληρονόμοι του τόπου που γέννησε την φιλοσοφία, την θρησκεία, τη παιδεία, κληρονόμοι των Τριών Ιεραρχών!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.