Στον Εόρτιο Εσπερινό που τελέσθηκε απόψε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στην εμβληματική περιοχή "Τρία Πηγάδια", χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και του Πρωτοπρ. Γεωργίου Κουσαθανά και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, και πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών οι οποίοι προσήλθαν, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και προσφέροντας κατά το έθος πίττες προς τον Άγιο Φανούριο.

Στην ομιλία του, κατά την ευλογία των «πλακούντων», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι ο Άγιος Φανούριος προσφέρετε στο Χριστό, διά του μαρτυρικού θανάτου του,το σώμα του, ενώ εμείς σήμερα καλούμεθα να προσφέρουμε στον Κύριο όχι τη ζωή και το σώμα μας, αλλά ένα μέρος της καρδιάς μας, ως αντιπροσφορά στην παρουσία Του στη ζωή μας, που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και αισιοδοξία τις δυσκολίες της ζωής, ιδιαίτερα σήμερα.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Παρεκκλησίου, Αναγνώστη κ. Σπυρ. Ξυδάκη, για τη μέριμνά του προς τα τρία Παρεκκλήσια της περιοχής και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Φανούριος να τους στηρίζει με τις προσευχές του και να φανερώνει τα κράτιστα στη ζωή τους.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον ίδιο Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.