Με τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει, εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στην καθέδρα της Πυλαίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα και μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό της Αποστολικής Μητροπόλεως των Θεσσαλονικέων.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Παν. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από τον Προϊστάμενο Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριο Τζιαφά και τους Εφημερίους του Ναού Παν. Αρχιμ. Θεωνά Πλιάντη, π. Παντελεήμονα Καραφουλίδη και Πρωτ. π. Αλέξανδρο Καϊτίδη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία και επεσήμανε τα θαύματα που επιτέλεσε στην επίγεια ζωή του. Ιδιαιτέρως εξήγησε τους λόγους της απόδοσης της μεγάλης εκκλησιαστικής τιμής στον ένδοξο Προφήτη, αν και προέρχεται από τα βάθη των αιώνων!

Ο ευσεβής Λαός της Πυλαίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη υπερεπλήρωσε τον περικαλλή Ναό της Πυλαίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί η συνεχόμενη ροή των πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την περίπυστη Εικόνα του Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης και να προσευχηθεί για να λάβει τη χάρη του, αφού ο Προφήτης Ηλίας αποτελεί το καύχημα και το αποκούμπι όλων των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Να αναφερθεί ότι οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας με τον μεθέορτο Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Προφήτη ανά τους κεντρικούς δρόμους της Πυλαίας.

“Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.