Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Ιωάννης Λάζαρης. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του εορταζόμενου Αγίου και η ευλόγηση των άρτων στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμη ημέρα εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης . Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κτιτόρων και των προαπελθόντων πατέρων της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.