Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Καθήκον όλων μας είναι να ευθυγραμμιστούμε με τις οδηγίες της Πολιτείας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Τίποτα φέτος δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, το Ναύπλιο και ολόκληρος ο νομός Αργολίδας εόρταζε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φέτος, οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό αλλά κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τον Εσπερινό του Ευαγγελισμού τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Η Παναγία η Ευαγγελίστρια, ας γίνει η ελπίδα που έχουμε στις δυσκολίες και το αδιάσειστο στήριγμα στις στιγμές αδυναμίας και απογοητεύσεων της ζωής.

Ας καταφύγουμε με παρρησία λέγοντάς της «Μήτερ του Θεού, την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι», γιατί η Παναγία είναι η Μητέρα του Θεού αλλά και δική μας Μάνα, και είναι έτοιμη κάθε φορά, ό,τι της ζητούμε, να ανοίγει την αγκαλιά της και φιλόστοργα να μας δέχεται και να μας το δίνει.

Ας την παρακαλέσουμε, λοιπόν, να μας απαλλάξει σύντομα από αυτήν την δοκιμασία που όλοι μας βιώνουμε, διότι είναι η μόνη μας καταφυγή, σκέπη, προστασία και βοήθεια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.