Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Εσπερινό, το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό του χωρίου Μεγάλη Βρύση με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάουκαι Αγίου Βασιλείου στην πόλη του Κιλκίς.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων στο πυκνό εκκλησίασμα: “…Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς διασώζει τους λόγους του Κυρίου μας, ο οποίος μας λέει σήμερα,ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου: “Μακάριοι οι πεινώντες οτι χορτασθήσεσθε”….Ο Άγιος Νικόλαος, κατείχε μια ακόρεστη πνευματική αναζήτηση για την γνησιότητα,μια αναζήτηση για τον Θεό και τον συνάνθρωπο – εικόνα του Θεού, ώστε η “πείνα” του αυτή, να βρεί κορεσμό, στην πίστη του,στην εγκράτειά του, στην πραότητά του,στην φιλανθρωπία του και στην αγαθή συμπεριφορά του έναντι των πάντων…Αυτήν την αναζήτησητου Αγίου Νικολάου πρέπει να μιμηθούμε όλοι, κυρίως οι μικροί μας φίλοι και εν Χριστώ αδελφοί, οι οποίοι σήμερα εκκλησιάζονται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεώς μας.Τέτοια πνευματικά ερεθίσματα,τέτοιες πνευματικές ευγενικές αναζητήσεις,κάθε νεανική ψυχή, μπορεί να τα ικανοποιήσει με πρότυπο την συνείδηση και την έκφραση του Αγίου Νικολάου….”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον μεθέορτο εσπερινό στην κωμοπόλη του Βαθυλάκκου, μεταφέροντσς απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου απο την πόλη του Κιλκίς προς ευλογία των πιστών χριστιανών της κωμοπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.