Με λαμπρότητα, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τόσο στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων, όσο και στο ομώνυμο ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.

Το εόρτιο στην Ενορία της Κρέντης ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με την Αρχιερατική Πανηγυρική μετ΄ αρτοκλασίας Θεία Λειτουργία.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών και οι άρχοντες του τόπου, κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, συμμετέχοντας με κατάνυξη στην εόρτιο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η ευλάβεια του συνόλου των Ευρυτάνων, στον Άγιο Νεκτάριο, για μια ακόμη χρονιά οδήγησαν πολλούς πιστούς στην Κρέντη, για να προσκυνήσουν την χάρη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγίου Βλασίου π. Παναγιώτη Σαβελώνα, τον εφημέριο Αγίου Βλασίου π. Κων/νο Κοντογιώργο, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλάσίου, από τον π. Βασίλειο Βλάχο, εφημέριο Κερασοχωρίου, τον π. Θωμά Γκορόγια εφημέριο Δυτ. Φραγκίστας, τον π. Σταύρο Γκόβα εφημέριο Βούλπης, τον π. Νικόλαο Ριζογιάννη, πρώην εφημέριο Επισκοπής, τον π. Πέτρο Κώτσια, εφημέριο Βαλαώρας, τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας και τον π. Βασίλειο Ρεσίτη εφημέριο Χρυσόβων.

Θεόπνευστο και ευλογημένο το κήρυγμα του Μητροπολίτου Καρπενησίου με ξεχωριστή αναφορά στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους τους Χριστιανούς άγιο παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας.

Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κίτσιος, Απόστολος Μάκκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, άλλοι τοπικοί παράγοντες και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή εορτάζοντα Ναό του Αγίου.

Για άλλη μια χρονιά, ο εφημέριος του χωριού και το Εκκλ. Συμβούλιο, προσέφεραν πλουσιοπάροχη την αγάπη τους και την Αβραμιαία φιλοξενία τους, τόσον προς τους ιερείς και τους άρχοντες του τόπου, όσο και προς τους προσκυνητές, με τράπεζα αγάπης με νηστίσιμα Αγραφιώτικα φαγητά, στην αίθουσα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας, που ετοίμασαν με μεράκι και πολύ φροντίδα οι γυναίκες του χωριού.
Με αγρυπνία και Θεία Λειτουργία εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.