Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος για το γεγονός ότι δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο από 17/6 αίτημα της Μητροπόλεως και της Δημοτικής Αρχής για χορήγηση ειδικής άδειας (κατ’ εξαίρεσιν) για λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Πολιούχου Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό χθες το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος πήρε την εικόνα στα χέρια του, καλώντας το ποίμνιο να περπατήσει μαζί του μέχρι το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία. Στο πλευρό του ήταν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ενώ οι άλλοι βουλευτές και αιρετοί ακολούθησαν διαφορετική πορεία έως εκεί.

Ο Πολιούχος της Καβάλας τιμήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έγινε δεκτός χθες το απόγευμα από άγημα, αλλά, όπως και οι άλλοι αξιωματούχοι, δεν ακολούθησε την πομπή. Κλήρος και λαός, ωστόσο, ακολούθησαν την εικόνα από το πεζοδρόμιο, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε και προσφέρει στη χώρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.