Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωση τους απηύθυναν πρόσκληση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Η τελετή θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: Πατήστε ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο και ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Ειρήνης Π. Χριστινάκη, με τίτλο: “Η δικαιοταξική αμφιρρέπεια ενώπιον ηθικών διλημμάτων υπό την αξιολογική οπτική των Τριών Ιεραρχών”. Χορός Ψαλτών από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ερμηνεύσει επίκαιρους ύμνους υπό την χοραρχία του αναπληρωτή καθηγητή Δημητρίου Μπαλαγεώργου.

Την ίδια ημέρα και ώρα 10.00, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Πανεπιστημιακό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέα) το καθιερωμένο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους Ιδρυτές, Δωρητές, Ευεργέτες, Καθηγητές, Φοιτητές και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.