Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος προέστη στον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να έχει όλους τους πιστούς υπό την Σκέπη Της. Ιδιαίτερα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε η Παναγία να τους χαρίζει υγεία και δύναμη, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και μάλιστα σε μία εποχή που η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα.

Ακολούθησε η τέλεση της Δοξολογίας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συνταγματάρχης Εφοδιασμού Μεταφορών Βασιλειάδης Νεκτάριος, ο οποίος αφού επισήμανε τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, επιχείρησε μία αναδρομή σε ένδοξες στιγμές των Ελλήνων, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν όσοι έχουν αναλάβει την θωράκιση και προστασία της Πατρίδας.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη και αποδόθηκαν τιμές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.