Με την πρέπουσα λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε κι εφέτος ο εορτασμός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο ιερό ναό του Κοιμητηρίου της πόλης του Αιγίου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε επισημαίνοντας ιδιαιτέρως το νόημα της εορτής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης.

Στο Ιερό Μνημόσυνο, στο οποίο παρέστη, επίσης, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, έγινε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων Μητροπολιτών, των Ιερέων, Ιερομονάχων, Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πάντων των αναπαυομένων στο Κοιμητήριο μακαρίων αδελφών.

Πλήθος πιστών και ευλαβών συμπολιτών προσήλθε στην πανήγυρη του ιερού ναού των Αγίων Πάντων, τόσο για να προσκυνήσει και να τιμήσει τους εορτάζοντες Αγίους, όσο και για να συμπροσευχηθεί υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προσφιλών τους κεκοιμημένων!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.