Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα εορτάστηκε σήμερα, πρώτη του μηνός Ιουλίου 2023, η ιερά μνήμη των δύο Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους, στην ακρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Των όλων Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, ευγενώς προσκληθείς υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, τους οποίος και ολόθερμως ευχαρίστησε καθηκόντως στην προσλαλιά του ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. Γρηγόριος Παπούλας, όπως και τον πιστό λαό που μετείχε των λατρευτικών Ακολουθιών και των εορταστικών εκδηλώσεων για να τιμήσει τους Αναργύρους ιατρούς των σωμάτων και των ψυχών.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε ανηφορίζουν στα κάστρα, είτε κατηφορίζουν από την περιφερειακή οδό για να προσέλθουν στον περικαλλή Ιερό και να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα των Αγίων και να ζητήσουν τη χάρη και την πρεσβεία τους.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης, ο οποίος και αναφέρθηκε στο βίο και στην θαυμαστή πορεία των δύο αδελφών Αγίων που έλαβαν τη χάρη του Χριστού και πρόσφεραν την ίαση και την αγάπη στους ανθρώπους.

“Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.