Με βαθύτατο σεβασμό και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή η Ζωοκοίμητος Μετάστασις της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. Την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε παρουσία πλήθους πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Μετά την ακολουθία της Λιτής ο Ποιμενάρχης μας, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και όλοι οι πιστοί έψαλλαν με Ιερά κατάνυξη και δέος τα Εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ωμίλησε δια το μεγάλο και σπουδαίο γεγονός της Κοιμήσεως λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Η Εορτή της Κοιμήσεως αγαπητοί μου αδελφοί είναι σπουδαίο γεγονός, διότι σπουδαίο είναι και το πρόσωπο της Παναγίας. Η Θεοτόκος όπως και ο Κύριος δεν εξαιρέθηκε από την διάβαση του θανάτου. «Ηκουλούθησε τας οδούς του Σωτήρος», αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Η Εορτή της Κοιμήσεως είναι η Ανάσταση της Παναγίας. Πάσχα του καλοκαιριού την ονομάζει ο ευσεβείς λαός μας.

Ενίκησε της φύσεως τους όρους η Παναγία και κατά την κύηση και κατά την γέννηση και κατά τον θάνατό της. Μετέστη εις τους ουρανούς αλλά δεν μας άφησε ορφανούς, διότι είναι συνεχώς παρούσα και μας προστατεύει από κάθε κακό.

Εμείς οι άνθρωποι μέσα στον κόσμο ταλαιπωρούμεθα, σηκώνουμε τον σταυρό μας αλλά δεν πρέπει ποτέ να απογοητευόμαστε, διότι η Παναγία ίσταται και είναι η ελπίδα μας και το παράδειγμά μας. Καταφεύγουμε στην μεσιτεία της, διότι εκείνη ως άνθρωπος μπορεί να μας καταλάβει.

Κάθε μέρα πρέπει να επικαλούμεθα το Πανάγιον όνομά της για να απολαμβάνουμε την μεσιτεία της και την αδιάλειπτο προστασία της. Εκείνη ως φιλόστοργος μητέρα σπεύδει και προστατεύει τα παιδιά της και η δύναμή της είναι αήτητος και το Έθνος μας το γνωρίζει καλά αυτό.

Να μη απογοητευόμαστε, διότι όπως πάντα έτσι και τώρα την δύσκολη αυτή περίοδο, η Θεοτόκος δεν θα μας εγκαταλείψει. Η ελπίδα μας εκπηγάζει απ’ αυτήν, η οποία είναι η Πηγή της Ελπίδος και της Χαράς».

Ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 15 Αυγούστου, του όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, που από νωρίς το πρωί με την παρουσία τους εδήλωσαν την ευλάβεια τους στο πανίερο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλασιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τον Αρχιδιάκονό του.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, από άμβωνος ανέγνωσε προς τους παρισταμένους πιστούς, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm), την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος


Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.