Με λιτό τρόπο και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάσθηκαν σήμερα στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σοφία Καπετανάκη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, από τις τοπικές Αρχές.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε δήλωσή του για τον εορτασμό αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και τη σημαντικότητα της ημέρας για τη χώρα μας, αλλά ιδιαιτέρως για την Καλαμάτα, από την οποία ξεκίνησε η απελευθέρωση της πατρίδας. «Με ενότητα και σύμπνοια οι πρόγονοί μας βγήκαν νικητές στους αγώνες τους, το ίδιο πρέπει να πράξουμε και εμείς σήμερα, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στον εορτασμό παρέστησαν η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κ. Καραβλίδης, ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «ΥΔΡΑ» Αντιπλοίαρχος Δ. Αρτεμάκης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.
Τέλος, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος προσέφερε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας το αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, καθώς και στους υπόλοιπους επισήμους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.