Παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο, η μνήμη της Προστάτιδας του Όπλου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στην οποία παρέστη ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και άλλοι επίσημοι.

Στο μήνυμα του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει:

“Σήμερα γιορτάζει η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα και μαζί της γιορτάζουν οι Πυροβολητές μας, που την έχουν ως Προστάτιδά τους. Χρυσές σελίδες δόξας και κραταιά η προσφορά τους στους Αγώνες του Έθνους. Οι Έλληνες Πυροβολητές μεγαλούργησαν με τη θρυλική ακρίβεια των πυρών τους, αποτελώντας αξεπέραστα πρότυπα για όλους τους νεότερους συναδέλφους τους στο Όπλο. Οι Αξιωματικοί και οι Οπλίτες με τα μαύρα επιρράμματα στο πέτο εκπαιδεύονται σκληρά στις Μονάδες και στα Σχολεία του ένδοξου Όπλου τους, για να είναι πάντοτε έτοιμοι να τιμήσουν τις ηρωικές παραδόσεις που παρέλαβαν και να εκπληρώσουν στο ακέραιο την Αποστολή τους. Η προσφορά, οι ικανότητες και οι δυνατότητες των Πυροβολικού μας αναδεικνύουν το Όπλο ως ένα από τα ισχυρότερα μέσα της Ελληνικής Άμυνας και Αποτροπής. Χρόνια πολλά στο ένδοξο Ελληνικό Πυροβολικό! «Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το Πυροβολικόν» και καθοδηγεί τους Πυροβολητές μας!”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.